Eerste keer naar Rome?

Je plant je eerste reis naar Rome? Dan ben je op deze site op de juiste plaats. De meeste reizigers bezoeken Rome in een citytrip van enkele dagen. Deze kun je snel vullen maar het is uiteraard onmogelijk om “alles” te zien. Wil je Rome rustig verkennen, boek dan meteen een hele week. En ga zeker nog eens een keertje terug!

TIP 1: je eerste wandeling

Situeer je plaats van overnachting op de kaart en check dan uit welke wandelingen in de buurt je kunt kiezen. Het is prettig om meteen te kunnen wandelen zonder eerst (lange) verplaatsingen te moeten doen.

TIP 2: beste wandeling om Rome te verkennen

Ideale wandelingen om Rome de eerste keer te verkennen: “De 20 mooiste fonteinen” of “Obelisken in Rome“. Met kinderen is de Romewandeling “Beeldige beestenboel” de aanrader.

Fontana delle Tartarughe

TIP 3: van de luchthaven naar het centrum

Kom je aan in een van de luchthavens? Lees de info “Hoe geraak je in Rome?“.

TIP 4: openbaar vervoer in Rome

Neem je het openbaar vervoer in Rome? Lees meer over metro -, tram – en buslijnen en welk ticket je precies nodig hebt.

TIP 5: zorg voor afwisseling

Wissel wandelingen in drukke buurten af met wandelingen in een rustige buurt zoals een park of buitenwijk. Dagen na elkaar in de drukte is best vermoeiend. De drukste plekken zijn de buurt rond Piazza Navona, Trevifontein, Pantheon, Spaanse Trappen en het Sint-Pietersplein. Wandelingen buiten de stadsmuren zijn altijd rustiger dan wandelingen binnen de muren.

Piazza Navona

TIP 6: zoeken

Laat je inspireren door de wandelingen op deze site en reisgidsen (papier en online). Noteer de zaken die je zeker wil zien. Met de zoekfunctie op deze site vind je ze gemakkelijk terug en is het ook mogelijk om stukjes wandelingen te combineren tot een eigen route.

TIP 7: het weer

Check de weersvoorspellingen en neem een regenjas en een drinkbus mee om onderweg gratis met lekker fris water te vullen.

TIP 8: tips & weetjes

Lees deze tips over hoe je deze website gebruikt.
In “wijze weetjes” vind je een antwoord op veel gestelde vragen.
De rubriek “Tips” verzamelt alle interessante info voor een geslaagde Romereis.

TIP 9: do’s en don’ts

Elk land, elke stad heeft zo zijn eigen regels en gewoontes. Op sommige overtredingen staan boetes, dus het is wel handig om te weten wat kan en niet kan. Lees daarom deze do’s en don’ts in Rome.

TIP 10: openingsuren vinden

Wil je een bezoek brengen aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid? Lees dan hier hoe je snel de openingsuren kunt terugvinden.


Klik hier voor nog meer tips & info.