Eerste keer naar Rome?

Je plant je eerste reis naar Rome? Dan kan deze site je zeker ondersteunen. De meeste reizigers bezoeken Rome in een citytrip van 3 tot 5 dagen. Deze kun je gemakkelijk vullen maar het is uiteraard onmogelijk om “alles” te zien en te bezoeken. Wil je Rome rustig verkennen, boek dan meteen een hele week.

10 tips:

  1. Situeer je plaats van overnachting op de kaart en check dan uit welke wandelingen in de buurt je kunt kiezen. Het is prettig om meteen te kunnen wandelen zonder eerst (lange) verplaatsingen te moeten doen.
  2. Ideale wandelingen om Rome de eerste keer te verkennen: “De 20 mooiste fonteinen” of “Obelisken in Rome“. Met kinderen is de Romewandeling “Beeldige beestenboel” de aanrader.
  3. Kom je aan in de luchthaven? Lees de info “van -en naar de luchthaven“.
  4. Neem je het openbaar vervoer? Lees meer over metro, tram en buslijnen en welk ticket je nodig hebt.
  5. Wissel wandelingen in drukke buurten af met wandelingen in een rustige buurt zoals een park of buitenwijk. Dagen na elkaar in de drukte is best vermoeiend. De drukste plekken zijn de buurt rond Piazza Navona, Pantheon, Spaanse Trappen en het Sint-Pietersplein.
  6. Laat je inspireren door de wandelingen op deze site en reisgidsen (papier en online). Noteer de zaken die je zeker wil zien. Met de zoekfunctie op de site vind je ze meteen terug en is het ook mogelijk om stukjes wandelingen te combineren tot een eigen route.
  7. Check de weersvoorspellingen en neem een regenjas en een drinkbus mee om onderweg gratis met lekker fris water te vullen.
  8. Lees deze tips over hoe je deze website gebruikt. In de “wijze weetjes” vind je een antwoord op de meeste vragen.
  9. Elk land, elke stad heeft zo zijn eigen regels en gewoontes. Op sommige overtredingen staan boetes, dus het is wel handig om te weten hoe je je dient te gedragen. Lees daarom deze do’s en don’ts in Rome.
  10. Wil je een bezoek brengen aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid? Lees dan hier hoe je snel de openingsuren kunt terugvinden.

Klik hier voor nog meer handige tips en achtergrondinformatie over Rome.
→ Vragen of opmerkingen? Neem contact op.