Het Antiquarium di Lucrezia Romana

Met het ticket “la Mia Appia Card” kun je gedurende een jaar alle sites bezoeken van het Parco dell’Appia Antica. De meeste sites zoals Capo di Bove of het Mausoleo Cecilia Metella liggen langs de route van de oude heirbaan. Er is een vrij recente site die weinig gekend is bij het publiek maar niet langs de heirbaan gelegen is.

Parco degli Acquedotti

Het Antiquarium di Lucrezia Romana ligt aan de rand van het Parco degli Acquedotti in de wijk Capanelle. Vanuit het park is het museum te voet bereikbaar. Je kunt ook de bus nemen (zie onderaan).

Antiquarium di Lucrezia Romana

Dit recente museum vertelt het verhaal van de buurt “Appio Tuscolano” van prehistorie tot de middeleeuwen. In de tentoonstellingsruimten worden artefacten getoond afkomstig uit 25 jaar opgravingen in de wijken Quadraro tot Grotteferrata.

Antiquarium di Lucrezia Romana

Het museum opende de deuren in 2015 en werd opgedragen ter nagedachtenis van archeoloog G. Vitale die in 2004 op amper zevenendertigjarige leeftijd vroegtijdig overleed.

Antiquarium di Lucrezia Romana

Het Antiquarium toont een kleine maar interessante collectie die een overzicht geeft van het dagelijks leven van onze verre voorouders.

Antiquarium di Lucrezia Romana

Onder de tentoongestelde voorwerpen bevinden zich heel wat funeraire voorwerpen: gouden sieraden, kleine juwelen en oorbellen, vazen en olielampen, voorwerpen voor dagelijks gebruik (make-up potjes, pincetten, spatels).

Antiquarium di Lucrezia Romana

In het museum kun je een bezoekroute via QR-code afleggen die door studenten van het Istituto Ferrari-Hertz werd gecreëerd in het kader van een schoolwerkproject in samenwerking met de Educatieve Dienst van het Parco.

Antiquarium di Lucrezia Romana

Het museum bestaat uit twee gebouwen: een oude cisterne en een verbouwde boerderij uit het begin van de 20ste eeuw die beide gerestaureerd werden en nu als museumruimte worden gebruikt.

Praktisch

  • Adres: Via Lucrezia Romana 62, Roma
  • Wandel vanuit het Parco degli Acquedotti tot het einde van het park tot de wijk Capanelle.
  • Of neem bus 503 aan Metrohalte A halte Subaugusta of Cinecittà. De bus stopt vlakbij de ingang.
  • Of neem bus 654 vanaf Villa dei Quintili op de via Appia Nuova
  • Website met openingsuren: