Hoe gebruik je deze website?

De Romewandelingen

Op deze website zijn 50 wandelingen in Rome uitgeschreven, per stadswijk of per thema. Uiteraard is het onmogelijk om alle wandelroutes in één reis te plannen. Dat is ook niet het opzet. Deze website past in de traditie van “slow tourism” om op een duurzame en gezonde manier een citytrip in de eeuwige stad te beleven.

  • Binnen de muren: 16 stadswandelingen per wijk binnen de Aureliaanse stadsmuur.
  • Buiten de muren: 17 stadswandelingen per wijk buiten de Aureliaanse stadsmuur.
  • Themawandeling: 17 stadswandelingen zowel binnen -als buiten de Aureliaanse stadsmuur rond een bepaald onderwerp.

Zoeken op deze site

Wil je graag een bepaalde plek bezoeken? Gebruik de zoekfunctie rechts in de zijbalk om bv. een bezienswaardigheid, kerk, museum, straat, park, plein, … terug te vinden. Sommige plekken komen terug in meerdere routes.

Gebruik de opties van de zoekfunctie om gerichter te zoeken.

De bezienswaardigheden zijn meestal benoemd in het Italiaans. Je zal immers in Rome de Italiaanse benaming zien op plattegronden, wegwijzers, opschriften, enz… Twijfel je over de Nederlandse vertaling, check dan Google Maps, hier vind je meestal zowel de Italiaanse – als Nederlandse benaming.

De overzichtskaart

Gebruik de overzichtskaart om een Romewandeling te kiezen in een bepaalde wijk of per thema. Kies eerst een route in de buurt van je hotel, zo kun je meteen van start zonder extra verplaatsingen. Zoom in om een bepaalde buurt in detail te bekijken.

Klik op de kaart voor een interactieve weergave

Een Romewandeling downloaden

Download het kaartje van de wandeling als GPX of KML-bestand. Deze kleine bestandjes bevatten de route en kun je inladen in een GPS of een app op je smartphone zoals Google Maps, Google Earth, GPX-viewer, enz…

De tips

Een lijstje met écht handige tips en relevante achtergrondinformatie om Rome beter te leren kennen en zo uitstekend voorbereid aan je reis te beginnen. Alle tips zijn geschreven vanuit jarenlange ervaring.

De Romeblog

Onder mijn “blog” vind je nog een pak artikels over Rome waarvan een aantal verschenen zijn in o.a. het magazine Buonissimo, de website Taste-Italy.be of de nieuwsbrief van S.P.Q.R. met achtergrond, geschiedenis en toeristische informatie.