Hoe gebruik je deze website?

TIP 1

Op deze website zijn 50 routes in Rome uitgeschreven, per stadswijk of per thema. Uiteraard is het onmogelijk om alle routes in één reis te plannen. Dat is ook niet het opzet. Deze website past in de traditie van “slow tourism” om op een duurzame en gezonde manier een citytrip in de eeuwige stad te beleven.

  • Binnen de muren: stadswandelingen per wijk binnen de Aureliaanse stadsmuur.
  • Buiten de muren: stadswandelingen per wijk buiten de Aureliaanse stadsmuur.
  • Themawandeling: stadswandelingen zowel binnen -als buiten de Aureliaanse stadsmuur rond een bepaald thema.

TIP 2

Wil je een bepaalde plek bezoeken? Gebruik de zoekfunctie bovenaan rechts in het menu om een bezienswaardigheid, kerk, museum, straat, park, plein, … terug te vinden. Sommige plekken komen terug in meerdere routes.

De bezienswaardigheden zijn zo goed als altijd benoemd in het Italiaans. Je zal immers in Rome de Italiaanse benaming zien op plattegronden, wegwijzers, opschriften, enz… Twijfel je over de Nederlandse vertaling, check dan Google Maps, hier vind je bijna altijd zowel de Italiaanse – als Nederlandse benaming.

TIP 3

Gebruik de overzichtskaart om een route te kiezen in een bepaalde wijk of per thema. Kies eerst een route in de buurt van je hotel, zo kun je meteen van start zonder extra verplaatsingen.

TIP 4

Download het kaartje van de wandeling als GPX of KML-bestand. Deze kleine bestandjes bevatten de route en kun je inladen in een GPS of een app op je smartphone zoals Google Maps, Google Earth, GPX-viewer, enz…