Hoe gebruik je deze website?

Op deze website zijn 50 routes in Rome uitgeschreven, per stadswijk of per thema. Uiteraard is het onmogelijk om alle routes in één reis te plannen. Dat is ook niet het opzet. Deze website past in de traditie van “slow tourism” om op een duurzame en gezonde manier een citytrip in de eeuwige stad te beleven.

TIP 1 Wil je een bepaalde plek bezoeken? Gebruik de zoekfunctie om een bezienswaardigheid, kerk, museum, straat, park, plein, … terug te vinden. Sommige plekken komen terug in meerdere routes.

TIP 2 Gebruik de overzichtskaart om een route te kiezen in een bepaalde wijk of per thema. Kies eerst een route in de buurt van je hotel, zo kun je meteen van start zonder extra verplaatsingen.

TIP 3 Download de volledige wandeling als PDF-bestand met de print-knop onderin de pagina. Bewaar het bestand op je tablet of smartphone of druk deze af voor onderweg.

TIP 4 Download het kaartje van de wandeling als GPX of KML-bestand. Deze kleine bestandjes bevatten de route en kun je inladen in een GPS of een app op je smartphone zoals Google Maps, Google Earth, GPX-viewer, enz…

Romewandelingen.be

Romewandelingen.be is een gratis digitaal project, ontstaan uit de vele vragen naar tips over Rome en een logische samensmelting van een passie voor wandelen in Rome en het fotograferen van de mooiste plekjes in de stad.