Over de website

Romewandelingen.be is een gratis digitaal project, ontstaan uit de vele vragen naar tips over Rome en een logische samensmelting van een passie voor wandelen in Rome en het fotograferen van de mooiste plekjes in de stad.

Er zijn 50 routes in Rome uitgeschreven, per stadswijk of per thema. Deze website past in de traditie van “slow tourism” om op een duurzame en gezonde manier een citytrip in de eeuwige stad te beleven. Lees meer over hoe je deze website gebruikt.

De beschrijvingen van bezienswaardigheden in de wandelingen zijn bewust kort en krachtig gehouden. Wens je meer te weten over een bepaald onderwerp dan vind je uiteraard info op internet (bv. Wikipedia) of in toeristische reisgidsen en andere lectuur.

De blog bevat een selectie van artikels die verschenen zijn in o.a. het magazine Buonissimo, de website Taste-Italy.be of de nieuwsbrief van S.P.Q.R..

Over de auteur

Bart Tordeurs is fotograaf, auteur, toeristische gids en reisleider Italië met een grote liefde voor Rome. Reeds meer dan 25 jaar bezoekt hij jaarlijks de eeuwige stad, steeds met zijn fototoestel in aanslag.

Copyright

© 2023 Romewandelingen.be | Privacy | Contact

Copyright: foto’s en teksten zijn eigendom van de auteur (Bart Tordeurs) en mogen niet herbruikt worden zonder toestemming. Er is geen commerciële link met andere sites, alle routes staan gratis ter beschikking om te delen met vrienden, familie, kennissen, … iedereen die een reis naar Rome maakt.